על ספרים, אנחנו יכולות לדבר שעות! תני לנו קפה, ספר וזמן מתחת לשמיכה ואנחנו מסודרות! הריח שלהם, התחושה ביד בזמן הדפדוף, הכניסה לעולם אחר שמשכיח לרגע את מה שמציק ביום יום. קסם!
וספרי ילדים? גם להם יש לנו פינה חמה חמה בלב. אנחנו מקריאות לילדים הפרטיים שלנו מגיל פצפון, משתמשות בספרים בהרבה מהטיפולים בקליניקה והכי חשוב – מעודדות ומדריכות הורים להקריא לילדים שלהם בבית. למה? איך? אל דאגה, הכל רשום פה.
מחקרים רבים הוכיחו כי כאשר את מקריאה ספרים לילד שלך, את מרחיבה את הידע שלו על העולם, מעשירה את השפה שלו, מפתחת את הרגישות שלו לאחר, עוזרת לו בפיתוח כישורי קשב, משפיעה לטובה על הישגי הקריאה שלו בבית ספר ואם כל זה לא מספיק אז בזמן הקריאה את גם מחזקת את הקשר הנפלא שלכם! קריאת ספרים היא דרך מוכחת מחקרית לקדם את הילד שלך ולעשות לו רק טוב.
רוצה לשמוע עוד משהו מעניין? מחקרים הראו שמה שהכי הכי חשוב בזמן ההקראה היא איכות האינטראקציה בין ההורה לילד. כן. יותר מכמות הספרים שאת מקריאה לו. וכן! גם יותר מכמות הפעמים שאת מקריאה! מה שקורה ביניכם בזמן ההקראה הוא הדבר שהכי הכי משפיע על השגת כל היתרונות שהקראת ספרים מספקת.
בדיוק בגלל זה חשוב שתהפכי את זמן קריאת הספרים לזמן נעים ומשחקי. לזמן מפנק של ביחד. איך? הנה כמה דגשים שאנחנו ממליצות לך ליישם:
1. שבו קרוב. אפשר בחיבוק. אפשר שישב עליך. אין על הקרבה הזו.

2. בחרי ספרים שנעימים גם לך. הילדים שלנו תמיד יודעים מתי גם אנחנו נהנות.
3. תני לו לאחוז בספר, לדפדף לבד. אם את חוששת שהספר יקרע, קני ספר מקרטון. יש המון ספרים בגרסה קשיחה.
4. קראי בקצב שמתאים לילדה שלך. שהיא תצליח לעקוב ולהקשיב. הצבעי על התמונות או על מילים שהיא מכירה בזמן ההקראה.
5. שני אינטונציה! שחקי עם הקול שלך כדי להקים את הסיפור לתחייה.
6. אל תחששי להקריא את אותו הסיפור שוב ושוב. ילדים אוהבים חזרתיות ובזכותה הם יכולים להפוך למומחים של ממש בספר המוכר.
7. גם אם הם זזים – המשיכי לקרוא! זה שהיא לא יושבת לא אומר שהיא לא מקשיבה וזה שהילד קם פתאום להתהלך בחדר, לא אומר שצריך לעצור את הקריאה. המשיכי לקרוא. התנועה שלהם בחדר ממש לא אומרת שהם לא מקשיבים. גם לילדים שלא מצליחים לשבת לאורך זמן, מגיע לזכות בכל היתרונות של קריאת ספרים.
8. עם הילדים הגדולים יותר, אחרי הקריאה, השאירי זמן לדבר על העלילה. תחשבו יחד על דילמות שעלו, שאלו שאלות זה את זו, הרחיבו על הנושא שהספר העלה. או התייחסו למילים חדשות שהטקסט זימן להכיר.

9. התייחסי אל הספר כמצע למשחק. שחקו עם דמויות שמתאימות לעלילת הסיפור, המציאו יחד סיפור דומה עם גיבור שונה או צרו/כתבו בהתאם לעלילה.

10. גוונו! אפשר לקרוא בכל מקום! הקריאו את הספר בישיבה על הספה, על מחצלת פיקניק בחוץ או עם פנס מתחת לשמיכה. כיף מובטח למנסות ?
והכי חשוב. קראו יחד בזמן רגוע שהקריאה באה לך ולילדייך בטוב. בלי לחץ. זמן של שקט והנאה לכולכם.
סקרניות… מה הספר הכי חרוש אצלך בבית? כתבי לנו פה בתגובות.
2 תגובות. Leave new
פוסט מעולה ממש!
אין על זמן קריאה עם הילדים, הזמן הכי מהנה ביום מבחינתי. עכשיו הילדים קצת גדלו אבל כשהיו קטנים ה-ספר אצלנו היה 'אני בוחר', ספר עם המון ציורים שהילדים בוחרים איפה היו בוחרים לטייל, לגור, רהיטים בבית, בני משפחה וכו'. בשלב מסוים קנינו ספר נוסף כדי שלכל אחד יהיה משלו כי כל ערב שניהם בחרו בו. מודה שבשלב מסוים התחננתי בפניהם שיבחרו ספר אחר ?. בכל זאת הוא נשאר ספר אהוב עליי ועליהם עד היום.
זה ספר מקסים!! יש לי אותו בקליניקה ותמיד מעניין להכיר דרכו את הילדים שמגיעים, ולקבל הצצה לעולם הפנימי שלהם.. תודה על ההמלצה!