אור וצל היא תופעה שמהפנטת ילדים. יחד עם הקסם של התיאטרון והבמה שהוא מאפשר למשחקי דמיון – בתיאטרון צלליות יש קסם שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו!
לצורך ההכנה תצטרכו:
*פנס
*קופסת נעליים גדולה / ארגז קרטון
*נייר אפייה / דפי סנדוויץ׳ גדולים
*סכין יפני/ מספריים
*שיפודים עבים/קשיות קשיחות/ מקלות ארטיק ארוכים
*בריסטולים שחורים
*צלליות – את הצלליות אפשר להכין בעצמכם – לצייר ולגזור או למצוא ברחבי הרשת צלליות יפיפיות להורדה. אנחנו ממליצות לשלב בין השניים, גם ליצור עם הילדים וגם להשתמש בצלליות מוכנות. בעיננו זה השילוב המנצח.
*עוד המלצה: נייר צלופן. הוא מוסיף צבע לכל הסיפור ומאפשר עוד רעיונות יצירתיים במהלך ההמחזות בתיאטרון.
אופן הכנת התיאטרון:
בצד הרחב של הקופסא חותכים מלבן/ ריבוע. את החור שנוצר כסו מבפנים בנייר אפייה/ סנדוויץ׳. כעת הכינו את הדמויות. ציירו על הבריסטול את הדמויות שתכננתם, גזרו הדביקו על שיפוד, קשית או מקל ארטיק. בצד האחורי של הקופסא, מאחורי החור הרחב שיצרתם,קצת ממרחק, הניחו פנס שיספק אלומת אור טובה ורחבה, ו… ההצגה מתחילה❤️





ועכשיו ל + של Playtime: הפעילות הזו, היא הזדמנות מופלאה לתרגול מגוון מיומנויות התפתחותיות. בתחום המוטוריקה העדינה היא מאפשרת תרגול של העתקת דמות, גזירה מדויקת והדבקה. בתחום השפה היא מעולה לאימון על בניית רצף סיפורי של התחלה-אמצע-סוף להצגה, שימוש במשלב שפתי גבוה מהשיח היום יומי (כלומר, שימוש באוצר מילים שנחשב "גבוה" יותר ומתאים לספר והצגה ולרוב הילד לא משתמש בו כ"ביום חורפי אחד" או "כנפי הינשוף" ), חלוקת תפקידים והמחזה על פי תכנון מקדים. בתחום החברתי תיאטרון צלליות מזמן תרגול של מיומנויות חשובות כשיתוף פעולה, גמישות, פתרון בעיות ועבודת צוות. תהנו!