ילדים אוהבים בצק! זו עובדה שאנחנו בהחלט יכולות לקבוע אחרי משחק בבצק עם מאות ילדים לאורך השנים. ולכן… קבלי מאיתנו באהבה 10 רעיונות לבצקי משחק שכדאי לך להכיר.
המלצות כלליות שלנו רגע לפני המתכונים:
אפשרי להם חופש, לחקור ולגלות, להריח, לבדוק את המרקם, המגע, ועם המתכון הזה אפשרי אולי אפילו קצת לטעום (כל החומרים בטוחים והם בסך הכל יטעמו את טעמו של המלח). הציעי להם בכל פעם 2-3 כלי משחק כדי לא להעמיס ותני להם יד חופשית לשחק.
הפעילות מתאימה סביב גיל שנתיים ועד גילאי בית ספר, בהתאם לנטיית ליבו ותחום העניין של הילד. בגילאים הצעירים מומלץ לשתף את הילדים בהכנת הבצק ובגילאים הבוגרים אנחנו ממליצות לאפשר הכנה עצמאית ככל שניתן.
המתכון הבסיס לבצק:
1 ורבע כוסות קמח
חצי כוס מים
חצי כוס מלח
מעט שמן צמחי (כגון קנולה, חמניות)
איך את הופכת את המתכון הבסיסי לעשרה סוגים שונים של בצק? טוב ששאלת.
תחת כל תמונה מפורטות התוספות הייחודיות לסוג הבצק.
בנוסף, בכל תמונה נוספה המלצה לכלי משחק מהנה ויצירתי, בדיוק כמו שאנחנו אוהבות (:


קודם כל, מתכננים ומארגנים. סדר בעיניים, סדר בראש, סדר בלב. הזדמנות מצוינת להתאמן על מיומנויות ארגון ותכנון בסביבה משחקית ומהנה-אילו חומרים צריך? אילו כלים? עם מה אתחיל? מה הם שלבי העבודה?
1) מריחות את התענוג הזה?? בצק לימוני, אח איזה ריח!


גרידת לימון הופכת את בצק המשחק הפשוט לחוויה רב חושית מדליקה! הוסיפו גרידת לימון לתוך הבצק הבסיסי. הצעת משחק: גזרו קשיות (פעילות מצוינת לילדים בראשית למידת הגזירה) ונעצו אותן בבצק. ילדים מגלים יצירתיות רבה בפעילות שכזו, עודדו אותם להתנסות, לחקור ולהמציא.
2) הוסיפו כפית קינמון או יותר אל הבצק.

הצעת משחק: מסרק. כמה פשוט ככה מרתק!
3) הוסיפו חופן של אחת הקטניות המצויות בביתכם (אפונה, שעועית, עדשים וכדו') אל הבצק. הקטניות יוסיפו טקסטורה ייחודית ומעניינת.

הצעת משחק: עוגת יומולדת מפוארת- הוסיפו נרות לקישוט.
4) וואוו. אחד הבצקים המדהימים! קבלו את- בצק הנענע.

הוסיפו חופן עלי נענע קצוצים אל הבצק. ניתן להשתמש בכל עשב תיבול שריחו נעים/ מעניין עבור ילדכם. הצעת משחק: גלגלת חורים. ניתן לרכוש בחנויות הסטוק או כלי בית. סקרנות מובטחת.
5) בצק ורדים אדמדם.

הוסיפו עלי כותרת ורודים אל הבצק, אפשר לשדרג גם עם מעט (!) מי ורדים להוספת ארומה. אנחנו הוספנו גם צבע מאכל טבעי להשגת גוון תואם.
הצעת משחק: בעזרת אצטרובל ושני חרוזי עץ יצרנו קיפוד מתוק.
6) בצק גרגירי צ'יה


הוסיפו כף צ'יה או פרג אל הבצק. הצעת משחק: הטבעת חרוזי שרשרת על הבצק. אנחנו מצאנו שרשרת לבבות משמחת אך גם כל שרשרת חרוזים עגולים פשוטה תיתן את אותו האפקט.
7) בצק שיבולת שועל

הוסיפו 2 כפות שיבולת שועל אל הבצק לשם השגת טקסטורה מעניינת. שימו לב: יתכן ובצק זה יהיה קשה יותר ולכן מומלץ להוסיף מים עד השגת המרקם הרצוי. הצעת משחק: נעיצת קיסמי שיניים והשחלת חרוזים לקישוט.
8) בצק כתמתם על בסיס פירורי לחם.

הוסיפו 2 כפות פירורי לחם אל הבצק. אנחנו הוספנו גם נצנצים לשימוח (:
שימו לב: יתכן ובצק זה יהיה קשה יותר ולכן מומלץ להוסיף מים עד השגת המרקם הרצוי. הצעת משחק: חרוזים. אפשר להחביא את החרוזים בתוך הבצק ולנסות למצוא, לנעוץ על פי רצף צבעים, פשוט להניח בכיף, או כמו שאנחנו עשינו – ליצור צורה / דמות.
9) בצק פרחי ועשבי רוזמרין.

קצצו חופן של עלי רוזמרין – עלים ופרחים ללא גבעולים והוסיפו אל הבצק.
הצעת משחק: תבניות של צורות. אנחנו בחרנו להכין חלה בניחוח ביתי מופלא!
10) בצק קימל, בניחוח חמים וביתי.

הוסיפו כף של קימל אל תוך הבצק. הצעת משחק: כתיבת אותיות, מילים ספרות. מצוין לילדי גן חובה וכיתה א', וכמובן שגם לילדים צעירים יותר – בעלי עניין ורצון להתנסות.

רגע לפני סיום חשוב לנו להוסיף את ה + של PLAYTIME. מה הקשר בין בצק לריפוי בעיסוק או להעשרת שפה? המשחק בבצק, תמים ככל שיראה, הוא למעשה חדר כושר לקטנטנים: הלישה, הרידוד, העיצוב – מפעילים ומחזקים את שרירי האצבעות והזרועות, משפרים את המוטוריקה העדינה ומכינים את הידיים לביצוע פעילויות חיוניות כמו כתיבה, גזירה והתלבשות עצמאית.
וזה עוד לא הכל! הפעילות עם הבצק שעליו כתבנו – נפלאה ללמידה! למה? כי ככל שיותר חושים מעורבים בלמידה, כך היא מקודדת טוב יותר במח. היא למעשה הופכת משמעותית יותר עבור הלומד. הילד מתקשה ללמוד מספרים? הכנת ספרות מבצק ריחני – חוויה שמשלבת את חוש הריח, המישוש, הראייה ואולי אפילו את חוש הטעם – תקדם אותו מאוד. בדיוק אותו משחק עם בצק יעזור לו גם ללמוד הפכים כ"ארוך" ו"קצר" או "רך" ו"קשה" החוויה היא עמוקה, מעוררת חושים – ועל כן, נצרבת. נטמעת.
מצליחה להריח את בליל הריחות הביתי והמופלא הזה דרך התמונות? למה הכי התחברת?
ובכלל, איזה בצק אוהבים אצלך בבית? נשמח לשמוע ולקבל עוד רעיונות.
6 תגובות. Leave new
נפלא ביותר!!! הייתי רוצה לשתף את בתי מי-טל דינר היות ונכדתי הצעירה בת השבע, נוהגת לשחק עם אמה, יצירתית ומיוחדת
מוזמנת לשתף בשמחה! תודה רבה על תגובתך מרחיבת הלב.
מחפשת המלצות לשמירת הבצק. תמיד עטפתי במטלית לחה, אבל אז יצא רטוב מדי. כשהיה רטוב הוספתי קורנפלור. יש טיפים יעילים יותר לשמירת הבצק שלא יתייבש?
האמת היא שבדרך כלל אנחנו שומרות לכמה ימים (ואפילו שבועות…) בקופסה סגורה במקרר וזה מחזיק מצוין..
אודליה ועדי יקרות.תודה רבה על הרעיונות המדהימים.רוני שלי ממש נהנתה!!! איזה כיף שיש אתכן
בשמחה ובאהבה נטע!
אנחנו ממש שמחות ורוני נהנתה, והתודה מגיעה לאמא שלה שמשקיעה בה ומאפשרת לה התפתחות שמחה דרך משחק ❤️