שוב הקטן בוכה כי חסר לו חלק במשחק? ושוב הבכורה מקטרת שהיא לא יודעת במה לשחק למרות שהחדר מלא בהמווון משחקים? ואת? גם את מעדיפה שלא להיכנס לחדר המשחקים כי הבלגן חוגג שם?
קבלי באהבה את עשרת הכללים של PLAYTIME ליצירת חדר משחקים מושלם:


1. שתפי את הילדים
כל שינוי שנעשה בחדר המשחקים, כדאי ורצוי שיעשה יחד איתם. החלטות משותפות מגייסות ויוצרות תהליך אפקטיבי, משמעותי ובהיר יותר לכל הצדדים.
2. פנו מקום
צעצועים שבורים, בלויים, שחסרים בהם חלקים, מקומם לא אתנו.
צעצועים ומשחקים שאינם בשימוש – יוכלו לשמח ילד אחר אם תתרמו אותם לצדקה. כך גם תכניסו ערכים של חסד ונתינה אל ליבם של ילדיכם.

3. מיינו
צעצועים מאותו תחום תוכן – ראוי שיקבלו קופסא / מיכל משלהם. אם כל כלי האוכל יונחו באותה הקופסא – ולכולם יהיה ברור מהי הקופסא המתאימה – גם האיסוף יהיה הרבה יותר פשוט.

4. צרו קשרים בין חפצים בחלל החדר
קופסת כלי האוכל, תמוקם בצמוד למטבח המשחק, או אפילו בתוך סלסילות בתוכו. קופסת המכוניות, תקבל מקום של כבוד ליד שטיח המכוניות. הטושים והצבעים, יונחו על מדף מעל השולחן הקטן שבחדר המשחקים. כאשר הקשרים בחלל בהירים, השימוש בהם הופך בהיר אף הוא, והמשחק מתרחש באופן טבעי…
5. שימרו על סקלת צבעים שקטה
צבעוניות יתר, גורמת ל"רעשים ויזואליים" שמפריעים לילד להישאר קשוב למשחק בו הוא משחק. העיניים נמשכות באופן טבעי אל הצבעים הבוהקים השונים, והמעבר מדבר לדבר קורה כאילו מעצמו. מקמו חלק מהמשחקים במגירות או ארונות סגורים. בכונניות או כוורות – הקפידו על קופסאות סגורות, אטומות או חצי שקופות, שיטשטשו את בוהק הצבעים ויספקו לילד סביבה נינוחה ושקטה יותר. לקטנטנים – אפשר וכדאי לסמן את הקופסאות במדבקות עם תמונה מבחוץ (לדוגמא מדבקה עם חיות, עם כלי תחבורה, כלי נגינה וכו').


6. הנגישי
את רוצה לגדל ילדים עצמאיים? שחקנים בטוחים וחופשיים? הנגישי להם את המשחקים המועדפים עליהם! רדי לרגע לגובה שלהם, של ילדייך, ובדקי איך החדר נראה מנקודת מבטם. החדר צריך להתאים להם. ליכולותיהם ומידותיהם. דאגי שמשחקים האהובים שתרצי להנגיש יהיו במקום נמוך / בגובה העיניים, בקופסא שאינה כבדה מידי עבורם.
7. less is more
יחד עם ההנגשה, צריך לשים לב לכמות המשחקים המוצעת. את המשחקים האהובים עליהם שימי בגובה העיניים, ואת השאר הכניסי לארון סגור. מידי פעם, הוציאי 1-2 משחקים נוספים אל המדפים הנגישים, והזמיני אותם לשחק ולהתנסות גם בהם. אם זה משחק פחות מוכר – עליך לתווך ולשחק איתם בפעמים הראשונות כדי שירכשו את המיומנויות הדרושות לשם משחק עצמאי.

8. אל תנגישי
אל תנגישי גואש, גם לא נצנצים. גם לא משחקים עם חלקים קטנים כשיש אחים קטנים בבית. אל תנגישי משחקים שדורשים תיווך של מבוגר או השגחה מיוחדת. משחקים שלא תרצי שיתפזרו בחדר ללא תכלית – הניחי בארון סגור או במקום גבוה.
9. צרי סביבה חמימה ומזמינה
הניחי שטיח, שולחן קטן עם כסאות נעימים, דאגי לתאורה טובה, חלון נעים ומאוורר. שזה יהיה חדר שהילדים *ירצו* להיכנס אליו.

10. צרו פינת חלומות
הוסיפי פוף, שטיחון קטן, אוהל טיפי, כריות, כילה תלויה מהתקרה, ארונית ספרים. מקום שאפשר לנוח בו. לחלום, לבהות. לדפדף בספר. פשוט להיות.


7 תגובות. Leave new
איזה אתר מהממם
תודה רומצ'י!
מקסים. כל מה שידעתי ולא הצלחתי לעשות עבור בנותי
כתוב בהיר ומובן, וכל כך משמעותי
תודה רבה שרון!
עצות חכמות ופרקטיות, תודה רבה
איזו תגובה משמחת! תודה 🙂