

מיני'ס אתר בנייה: רכבים, פסטה ועדשים = מקסימום הנאה.
״אבל… מה צריך לעשות עם זה?״ ככה היא שאלה אותי כמעט בכל פעם שהבאתי לה משחק חדש. בכל טיפול, המתוקונת (בת ה 5) חיכתה להסבר מפורט לפני שהסכימה לגשת ולהתנסות בקופסה שהונחה לפניה.
ואני? אני חיכיתי לרגע הקסום הזה, שידעתי שיגיע ממש בקרוב, בו היא תפסיק לחשוש ותתחיל לשחק. לרגע הקסום הזה שבו היא תעז, תיזום, תיצור, תחליט, תברא מציאות.



מיני'ס ורוד: בצק ביתי שנצבע עם קצת גואש לורוד, פופילינה, נצנצים, פוטפורי ורדרד וריחני ובובות קטנות – ונוצר הקסם.
יש היום המון ילדים שמבלים שעות רבות בגן ובבית במשחקי חוקים שונים, ומעט זמן במשחק חופשי אמיתי. ואנחנו? אנחנו מאמינות גדולות במשחק פתוח. משחק שהילד עצמו בורא. שאין בו נכון ולא נכון. אין בו חוקים חיצוניים.
ושאין מספיק הזדמנות לתרגל משחק חופשי ויצירתי שכזה, השריר נחלש, מתנוון, ההזדמנות ליצור מציאות חומקת מבין הידיים.
רוצה שהילדים שלך יתרגלו חופשי ויצירתיות דרך משחק?
אם התשובה היא כן, חשוב שתפני עבורם זמן, למשחק אמיתי. המיני'ס שלנו לדוגמה, זו דרך מצוינת להזמנה קסומה למשחק.





מיני'ס חרקים: חיות משחק, חול קינטי, עלים וענפים. ראית את העקבות?דוגמה קטנה לאיך לומדים ומשחקים.
מה זה מיני'ס ? מיני'ס הוא מיני משחק סימבולי – סנסורי, המאפשר למידה אקטיבית של הילד דרך חקירה והנאה. המשחק מפתח את הדמיון, את היכולת הסימבולית והשפה, מאפשר התנסות חושית חשובה ואם מספר ילדים משחקים בו יחד – זו גם הזדמנות מצוינת ללמוד לחלוק ולשחק בשיתוף פעולה.
אז.. איך יוצרים מיני'ס?
תזדקקו ל:
1. מיכל
2. בובות משחק קטנות
3. חומרים סנסוריים מגוונים כקצף, בוץ ואבנים
ו…זהו!
הזמנה אידיאלית למשחק מחומרים שיש בכל בית (הרעיון הוא שההכנה לא תיקח לך יותר מחמש דקות) והנה לך משחק שיספק הנאה וחוויה לצד רווחים התפתחותיים.


הקפאנו את אולף ואת אנה. למקרה שדאגת, בסוף, אלזה הצילה את כולם.

לאורך הכתבה הזו, צירפנו תמונות השראה ממשחקי המיני'ס בהם משחקים הילדודס הפרטיים שלנו, אבל באמת שאם תשמרו על עיקרון המיכל – דמויות – חומר תחושתי מסקרן – תוכלו לעוף עם הדמיון ולהכין מיני'ס מופלאים משלכם.
ה + של PLAYTIME: מעבר לעידוד היכולת למשחק פתוח, אמיתי וחופשי. המיני'ס מאפשרים תרגול של מיומנויות מוטוריות כלשפוך, לאסוף ולארגן חפצים קטנים. מבחינת שפה, הוא מזמן הזדמנות ליצור סיפור, לייצר דיאלוגים בין דמויות, לפתח עלילה. הוא גם מאפשר אימון על פתרון בעיות וכמובן שמחזק את שריר היצירתיות. ים יתרונות בתוך קופסה קטנה.
באיזה חומר הילדים שלך הכי אוהבים לשחק? יש לך רעיון איך להכין איתו מיני'ס? נשמח שתשתפי אותנו בתגובות ותתני השראה לעוד אימהות.
7 תגובות. Leave new
נפלא נפלא! כל כך התלהבתי מהרעיון היצירתי הזה והולכת ליישם.
הולכת ליישם זו התגובה המועדפת עלינו !! תהנו לילך!
רעיון מעולה!! תודה רבה שחלקתן את זה 🙂
מחכה לחזור הביתה ולהכין כאלה
בשמחה ובאהבה, נשמח שתחזרי לספר איך היה (:
וואו רעיון אדיר! אני כ"כ אוהבת את הרעיונות האלו. מיישמת היום!
מקסים !! מאיזה גיל מתאים משחק כזה? הקטנה שלי בת שנה וחודשיים עוד רגע עדיין שואבת הכל לפה כולל חול
היי אלכס. שמחות נהנית מהכתבה 🙂 מיניס מצויין גם לקטנטנים ואנחנו בטוחות שהקטנה שלך תהנה מהפעילות מאוד. משום שהיא מכניסה הכל לפה היינו בהחלט מקפידות על שימוש בחומרים שמותר לה "לטעום", לדוגמה: פצפוצי אורז, יוגורט או בצק ביתי. כמובן שגם את הבובות צריך להתאים עבורה ולבחור בבובות שבהן היא יכולה לשחק באופן בטוח. אם יש לך עוד שאלות – אנחנו פה 🙂