מאת: נועה שקולניק
שוקולד, עוגות וסוכריות? יאמי! כמעט כל הילדים אוהבים מתוק, נכון?
יום שכל כולו מוקדש לטעם האהוב הזה, הוא רעיון שרוב הילדים יתלהבו אפילו רק מהמחשבה עליו! ובזמן הביצוע – אושר, ריקודים וליקוקי שפתיים, מובטחים 🙂
מוכנות? התחלנו בדברים קלילים וקצרים ולאט לאט הגברנו.
המתוק הראשון שהכנו היה "שוקולד חד קרן" מתוך הספר של ליהיא סוויד הלא היא אמא אינטרנט. רעיון קל, מגניב, צבעוני, יצירתי… אה, וגם טעים!
בעצם ממיסים שוקולד לבן במיקרו, מורחים אותו כשכבה דקה על נייר אפייה בתבנית ומטפטפים עליו טיפות של צבע מאכל בצבעים שונים. בעזרת קיסם "מציירים" ומזיזים את הצבעים בתוך השוקולד (קצת כמו שעושים בקצף של הקפה) והתוצאה – יפיפייה!


המתוק השני שהכנו היה "כפיות שוקולד"!!! מדובר בכפיות שעליהן שמים שוקולד מומס יחד עם סוכריות וקישוטים משוגעים. אצלנו המוטו היה "צבעוני צבעוני צבעוני" ?. בנוסף, גם הלכנו צעד נוסף, וחצי מהכפיות טבלנו טוטאלית בשוקולד והכנסנו על נייר אפייה למקפיא למקרה חירום של צורך בשוקו חם (או פושר).


המתוק השלישי שהכנו ביום המתוק היה סוכריות על מקל.
המתכון הספציפי הזה נשלח אליי כבר לפני שנה ע"י חברה טובה והוא לקוח מהספר "שמח במטבח – מתוקים" / מאת: אביגייל וויטלי וג'יימס מקליין, בהוצאת דני ספרים.
בעיקרון לוקחים סוכריות מציצה בודדות בצבעים שונים, מסירים עטיפה, מסדרים בקבוצות בתבנית על נייר אפייה (עם רווחים בין הקבוצות) ומכניסים לתנור למשך 8-6 דקות או עד שהסוכריות נמסות ומתחברות. מוציאים בזהירות מהתנור וישר שמים, בעזרת לחיצה קלה, על כל סוכריה שנוצרה מקל לסוכריה (אפשר לקנות בכל חנות שיש בה חומרים לעוגות/אפייה). וזהו! הסוכריה מוכנה! נותר רק לתת לה להתקרר ולהתקשות לפני הטעימה.


והמתוק הרביעי והאחרון ליום המתוק שלנו, היה – קישוט קאפקייקס!
כדי להקל על עצמי ולא להשתגע, זו היתה רשימת המצרכים:
* שקית קאפקייקס מוכנים (אפשר בכייף להכין בקלות בבית – לי לא היו כוחות נפשיים לזה).
* אייסינג (ציפוי) טעים טעים במבחר צבעים. מצרפת את המתכון שלי פה בהמשך.
* סוכריות צבעוניות במבחר צורות וצבעים.
* אפשר קצפת.
* במקרה שלנו היה חובה גם חמאת בוטנים (זה הדבר היחיד שאור אוכלת).
* אני קניתי 2 סטים לקישוט – אחד בת-ים ואחד חד-קרן… אפשר לקשט גם עם בצק סוכר…
* ממתקים לקישוט: בייגלה, מרשמלו קטנים, עוגיות אוריאו, קליק… זה לא נגמר!
הכל מוכן? עכשיו הרגע, להכין לעצמך קפה ו…פשוט לתת להם להשתגע ?

המתכון לאייסינג (ציפוי) שאני משתמשת בו:
חומרים:
230 גרם חמאה (לא ישר מהמקרר וגם לא רכה מדי)
3.5 כוסות אבקת סוכר
1/2 כפית חלב
1/2 כפית תמצית וניל
1/8 כפית מלח
במיקסר מערבבים חמאה ומלח במהירות בינונית עד שנעשה בהיר ואוורירי (כ-2 דקות). מורידים מהירות ובהדרגה מוסיפים את אבקת סוכר עד שהכל מתאחד. מוסיפים את החלב ותמצית הווניל ומערבבים עד למרקם אחיד וחלק. מרקם של קרם.
חשוב לא לערבב יותר מדי. אם הקרם לא יצא במרקם שנראה מספיק חלק או רך – אפשר להוסיף בהדרגה עוד כפית חלב. ו… אם רוצים קרם בצבעים – יש לחלק לכלים נפרדים ולהוסיף טיפה צבע מאכל לכל כלי ולערבב.
יום מתוק ומהנה!
איך יראה ה"יום המתוק" אצלכם בבית? מוזמנת לכתוב פה בתגובות את המתכון המתוק שהילדים שלך הכי אוהבים וכדי לכולנו להכיר.
ואם עדין לא קראת על יום הקולנוע שעשינו – הוא מחכה לך, כאן.

את נועה שקולניק המקסימה הכרנו בפייס. היא PLAYTIME MOM ותיקה שלוקחת חלק פעיל בקבוצת הסודית שלנו וכך לשמחתנו הרבה הכרנו אותה. היא בת 37.5, נשואה לפבל ואמא לגל ולאור. מדובר באישה סופר מוכשרת שמתחזקת בלוג מהמם משלה שנקרא ה"הדברים הקטנים" ששווה לך ממש להכיר.