אני לא יודעת מה אתכם, אישית אני מרגישה שהעולם מתרחש בשני מישורים-
זה שמתקתק (או מתפרק, תלוי איך מסתכלים על זה (: ) אצל כל אחד מאיתנו בבית,
וזה שמתקיים דרך הטלפון/ המחשב, או באופן קונקרטי- דרך וידאו Face time, What's up וכמובן, דרך אפליקציית העל שהשתלטה על העולם: ZOOM.
כיאה ל-2020, במגיפת הקורונה הזו הכל קורה דרך וידאו: מישיבות הממשלה ועד קורסים אוניברסיטאיים, אימוני כושר (מלאי תפילות להעלמת הקילוגרמים המיותרים שכולנו צוברים), חוגים לילדים, ימי הולדת ואלוהים שיעזור לי- אפילו חתונות. העולם עבר לנשום פסי רוחב בשירות האינטרנט.
אם לומר בכנות, בתוך כל האתגרים היומיומיים, הכי קל לשקוע ברכות אל הנוחות שמציעות אפליקציות הווידאו, ולעבור לנהל דרכם את החיים המקבילים האלה: וידאו משפחתי מורחב, וידאו ישיבת צוות בעבודה, וידאו חברות מהכיתה, וידאו קבוצת קפוארה.
וכמה זה חשוב ומשמח שזה אפשרי.
ילדים (ובעצם כולנו- קטנים וגדולים כאחד), זקוקים לאינטראקציה חברתית. לקשר עם סבא וסבתא היקרים, עם החברים, עם משתתפי החוג שממשיך להתקיים בוירטואלי, עם המורה האהובה. כשהעולם כולו השתגע- איזה מזל שהווידאו עוזר לנו לשמור על עוגנים של מעט שיגרה מבורכת, פנים מוכרות, חיוך מחבק.
אבל רגע.. בתוך כל הווידאו הזה.. יש גם מקום למשחק?
אנחנו כאן כדי לומר שכן! ויש לנו גם כמה רעיונות מעולים למשחקים שיתאימו לכל גיל, גם למפגשים משפחתיים גם כמשחק עם חברים, כולל קבצים חינמיים להורדה, וטיפים שווים שישדרגו לכם כל שיחת ZOOM!
נתחיל בקטן ונמשיך בגדול:
אם יש לכם קטנטנים בבית, הזמינו את סבא וסבתא לשחק אתם קוקו או לשיר להם שירי אצבעות ומשחק ממש כמו אלו שמוצגים בלינק הזה. כמה חשוב לשמור על קשר עם הפנים המוכרות של האנשים שאתם הכי אוהבים.
ילדים צעירים יכולים לשחק עם בני משפחה או עם חברים במשחקי שיתוף כמו: להביא את הדובי האהוב עליהם, המכונית האהובה עליהם, להציג את המשחק שהם הכי אוהבים לשחק בו. אפשר גם לשחק בהבאת חפצים לפי צבעים, או מה חסר בגננו הקטן עם 3-4 פריטים שקשורים לתחומי העניין שלהם (מציגים את כל הפריטים, כל המשתתפים עוצמים עיניים ומוביל המשחק מחביא חפץ אחד, כולם םוקחים עיניים וצריך להכריז על החפץ שחסר). אופציה נוספת היא לשחק בפנטומימה ולהציג בעלי חיים (פיל עם חדק ארוך, אריה שואג, פני דג עם שפתיים בולטות, תנין עם ידיים מושטות קדימה נפתחות ונסגרות, קוף קופצני ועוד) או לשחק במשחק התנועות– כשמישהו אחד עושה תנועה והשאר צריכים לחזור אחריו.
ילדי הגן הבוגרים יכולים לשחק בכל המשחקים שתיארנו קודם וגם בהרצל אמר, או במרתון הבאת פריטים לפי אות, או אנציקולופדיה מהלכת– שבה כל משתתף אומר בתורו שם של פריט לפי קטגוריה (בעלי חיים, שמות של ילדים מהגן, מאכלים, משחקים). אפשר גם לערוך scavanger's hunt שזה משהו כמו חפש ומצא: מישהו אחד מכריז על פריט וכולם צריכים לרוץ להביא אותו- הראשון שמציג את הפריט בפני כולם- זוכה במירוץ! פריטים לדוגמא: מברשת שיניים, מסרק, בובה, חרב, קובית לגו, תפוח ועוד ועוד.

ילדים בגילאי בית ספר יכולים לשחק במשחק האסוציאציות שתמיד מצחיק- מישהו אומר מילה, והבא בתור אחריו אומר את המילה הראשונה שעולה לו לראש לשמע המילה שנאמרה. זה כל כך מעניין לשמוע על מה אנשים חושבים!
עוד רעיון חכם ומאתגר נקרא "הלכתי לשוק וקניתי..": המשתתף הראשון אומר: "הלכתי לשוק וקניתי.. עגבניות". המשתתף השני חוזר על הפריט של המשתתף הראשון ומוסיף פריט משלו:" הלכתי לשוק וקניתי.. עגבניות ואורז.." וכן הלאה וכן הלאה.. מעניין כמה פריטים תזכרו?
משחק נוסף לאוהבי החשבון הוא 7 בום: ראשית קובעים את סדר המשחק (חשוב!), השחקן הראשון מתחילים לספור מ-1, כאשר כל משתתף אומר מספר אחד בלבד, והמשתתף הבא אחריו ממשיך. איפה הקאץ'? במקום הספרה 7, כל מספר שהוא כפולה של 7, או כל מספר שיש בו 7 (כמו 17, 47 וכדומה)- צריך להכריז בום! נסו לעקוב כשסופרים בין 70-79 (:
משחק מהנה נוסף הוא נחש מי בגרסה ביתית. משתתף אחד מנהל את המשחק- הוא מכין כרטיסים עם כל מיני שמות של אנשים שכל חברי שיחת הווידאו מכירים (למשל בשיחה עם החברים מבית הספר- השומר, מנהלת בית הספר, מחנך הכיתה, תלמידים, זמרים ושחקנים אהובים, שחקני כדורגל / בשיחה עם בני משפחה- שמות של סבא וסבתא, דודים, אחיינים וכדומה). אחד המשתתפים מוריד את הראש, ומנהל המשחק מציג לכל שאר משתתפי הווידאו את אחד מפתקי השמות ועליהם לשמור אותו בסוד. המשתתף שהוריד את ראשו- מרים את הראש ומתחיל לשחק! עליו לשאול שאלות שתשובתן כן או לא על מנת לנחש מיהו האיש המדובר.
גם בגילאי בית הספר אפשר לשחק scavanger's hunt בגרסה יותר מתוחכמת. ריכזנו לכם בקובץ הזה המון רעיונות לדבר לחפש ולמצוא ברחבי הבית. על הילד המנהל את המשחק להכריז על קטגוריה ולשלוח את משתתפי השיחה לחפש ולהציג בפני כולם- כל הקודם זוכה (:

שדרוג מדליק למשחקים משותפים דרך וידאו מתאפשר דרך פיצ'ר של שיתוף מסך באפליקציית ZOOM! איך זה עובד? במהלך שיחת ZOOM, מופיעה שורת משימות בתחתית המסך, כאשר אחת האופציות היא שיתוף (או באנגלית SHARE). בלחיצה על כפתור השיתוף נפתחות אופציות נוספות ביניהן שיתוף המסך של אתר האינטרנט שבו אתם גולשים, העלאת קבצים ולוח מחיק.
דרך שיתוף מסך אתר האינטרנט– הילדים יוכלו לתרגל עם חבריהם יוגה, לרקוד במשותף עם סרטוני JUST DANCE ואפילו לזייף יחד שירי קריוקי (: (כאן תמצאו קריוקי לקטנטנים, מקבץ של שירים עכשווים וכיפיים ואפילו אחד של עומר אדם). אגב, אם הילדים עוד לא התנסו ביצירת חידון רב משתתפים דרך !Kahoot (פלטפורמה מקוונת ליצירת חידונים אינטראקטיביים), ימי הקורונה האלה הם לגמרי הזדמנות מעולה לנסות.
דרך העלאת קבצים הילדים יוכלו לחלוק עם משתתפי השיחה מצגת עם חידות שתכינו, או תמונות מקייטנת "הישרדות בימי הקורונה". בקובץ הזה תמצאו מאות חידות מצוינות לילדי גן חובה ומעלה (כן, כן, גם למבוגרים!) ובמצגת הזו ערכנו 30 חידות בציורים ברמות שונות.
דרך הלוח המחיק הילדים יוכלו להשתתף בטורניר איקס עיגול, לשחק איש תלוי (לא מכירים? כאן ההסבר) או לצייר יחד לפי התור. חשוב לציין שכשבוחרים באופציה הזו כדאי להגדיר מי מצייר/ כותב ומתי כדי לשמור על הסדר.

אנחנו ממש ממש מקוות שמהר ככל האפשר, כולנו נוכל לחזוק לחבק ולפגש מקרוב את כל היקרים לנו. בבריאות ובשמחה.
ועד אז- שימרו על קשר עם סבא וסבתא שעבורם מפגש עם הנכדים הוא בוסט אדיר של בריאות, עזרו לילדים להישאר בקשר עם בני משפחה וחברים קרובים. אל תפסיקו לשחק, מקרוב ומרחוק.
56 תגובות. Leave new
כתבה מעולה!! תודה!!
תודה רבה 🙂
תודה רבה.
עזרתם לסבאסבתא
יישר כח
איזו הודעה משמחת. תודה על תגובתכם ורק בריאות
ת ו ד ה ר ב ה !!!!!
תודה לכם.
שמחות שנהנת מהכתבה
כתבה שימושית מאוד ומצוינת
כל הכבוד לכן
תודה עזרתן מאוד!!
אני רוצה בבקשה לילדים בכיתה ד
היי שירה,
במאמר מפורטות הצעות לפי גילאים. מוזמנת לקרוא וליישם את אלו שמתאימים עבורך. תהנו!
מצוין. תודההההה
בשמחה ❤️
אלופות!!! תודה רבה לכן מקרב ?
תודה איילת. איזו תגובה משמחת
רעיונות נפלאים!! תודה רבה
תודה מיכל 🙂
רעיונות נפלאים! תודה
תודה רבה. שמחות שאהבת 🙂
טפשר לשחק חתלתול ותוכי תוכי כשלאחד יש את הקלפים והשאר אומרים לו מה לעשות עם הקלפים שלו, אפשר לשחק עמוד תליה, לעשות ניסוי או יצירה יחד, להמציא סיפור שכל אחד כותב משפט לפי המלה האחרונה של המשפט של הקודם ובסיום כל אחד קורא את המשפט שלו לפי הסדר ונוצר סיפור, אפשר לשחק טאקי כשלכל אחד קלפים משלו.
תודה שירלי על כל הרעיונות הנפלאים
מעולה תודה רבה
בשמחה.
עזרתם לי לחשוב על מפגשים ורטואליים עם הנכדים. תןדה
רוצה גם דרך הטלפון
היי שירה, מה תרצי גם דרך הטלפון?
תודה רבה!
ממש עזרתם לי
במיוחד עם הקבצים המושקעים
איזו תגובה משמחת. תודה דינה
וואי תודה עוזר ברמות!!!
שמחנו לעזור ❤️
כתבה מקסימה רעיונות מעולים!
תודה רבה לך.
רעיונות מעולים! תודה רבה!!
רעיונות מקסימים ממש איזה יופי, נהניתי מכל קובץ וקובץ
כל הכבוד ❤❤❤❤
שמחות ממש! תודה
עזרתן מאוד לדודה שמתגעגעת, תודה!
אתן אלופות
תודה
איזה כיף של תגובה! תודה רבה
וואו כתבה מעולה! כתבתם פשוט וברור והתאמתם את הדברים המוכרים לגירסת זום – תודה רבה!
מקסים
רעיונות ממש יפים למפגשים משפחתיים בזום. תודה רבה לכם
תודה עזרתן מאוד!!
תודה רבה על הרעיון♡
עזרתם מאוד
מדהים ממש אני מורה למגוון כיתות וזה מאוד עוזר להפוך את השיעור לאטרקטיבי תודה רבה
תודה. העליתם רעיונות מוכרים אך כאן מרוכזים ומתאימים לזום.
תודה רבה
בשמחה ובאהבה ❤️
תודה רבה!!!
כל הכבוד על הכתבה! תודה!!!
בדיוק שברתי את הראש איך להפגש וירטואלית בסוכות (משפחה מורחבת, סבאסבתא), בצורה מהנה, אחלה רעיונות
תודה מיכל,
כמה שאנחנו שמחות שתוכלו להינות מהרעיונות ❤️
חג שמח ובריאות לכולם!
מקסים! תודה רבה
בשמחה ובאהבה!
מטורףףף?
תודה רבה ⭐️⭐️
פשוט יפיפה
תודה על הרעיונות המגוונים למשחקים עם נכדות בסגר השלישי!!!!!!??
השאלה שלי :איך עושים כדי להיכנס לקריוקי? כתוב סרטים פרטיים ,זה לא נפתח…..
היי מרים, בשמחה! שיעבור בבריאות ובטוב❤️
לגבי הקריוקי- יכול להיות שזה קשור להגדרות במחשב שלך… אצלינו זה נפתח כראוי- ממליצות לנסות ממכשיר אחר.
בהצלחה (: