מהרגע שבו ילדים נולדים הם חוקרים את העולם עם החושים שלהם.
תינוק שרק נולד יזהה את הריח של אמא שלו כבר מהיום הראשון לחיים, תינוקות גדולים יותר יכניסו את כל העולם אל הפה ויעשו לנו מיליון התקפי לב קטנים שכאלה, פעוטות ירוצו לכל עבר ויגעו בכל דבר שרק אפשר וגם ילדים גדולים יותר ישמחו ללמוד דרך החושים – ידע שיוצג בצורה ויזואלית יפה או דרך שיר – ייחקק משמעותית טוב יותר בלב ובמח.
זוכרת איך כשהיינו ילדות הסתובבנו סביב עצמנו במקום שוב ושוב עד שהייתה לנו סחרחורת ונפלנו לרצפה? זה בדיוק זה! למידה חושית! משחק סנסורי! לחוות את העולם ולגלות אותו דרך החושים.
והיום… רק מלכתוב את המשפט הזה או מלראות את הילדים שלנו מסתובבים בקרוסלה אנחנו חוטפות סחרחורת, אבל…
אם תציעי לנו משחק במים, בחול, בקצף, בבצק, בבוץ – אנחנו שם!
בחוץ או בבית , העיקר … לשחק!

כל מי שמכירה אותנו או עוקבת אחרינו פה ב PLAYTIME יודעת ללא כל ספק שאנחנו שתי נשים שמאוהבות במשחק סנסורי!
גם בקליניקות שלנו, גם עם הילדים הפרטיים שלנו, גם בבית וגם בחוץ – אין פה יום בלי משחק סנסורי.
למה?
כי הוא די מסכם את כל מה שאנחנו מאמינות בו: כיף חיים, התפתחות ולמידה 😊
ובונוס – הוא מתאים לכולם! מפעוטות סקרנים ועד למתבגרים, למשחק סנסורי מוצלח יש יכולת להקסים את כולם.
מה זה משחק סנסורי?
בקצרה, משחק סנסורי הוא משחק שמערב את החושים של הילד בשעת המשחק. מגע, ריח, ראייה, שמיעה וטעם מעורבים במשחק וגם חושים כתנועה ושיווי משקל.
ככל שילדים חווים יותר התנסויות חושיות, הם לומדים יותר על העולם ולמעשה בכל חוויה סנסורית חדשה נוצרים קשרים חדשים במח.
דמייני רגע חוט שמחבר בין שתי נקודות- מנקודת מוצא לנקודת קצה. עכשיו דמייני שעוד חוט מתחבר מנקודת מוצא אחרת אל אותה נקודת הקצה. כשיהיו עוד ועוד חוטים כאלה – תיווצר רשת ענפה שכולה מובילה אל אותה הנקודה. אל אותה הלמידה. כל התנסות סנסורית, מוסיפה עוד חוט – מעשירה את רשת הלמידה ומקודדת אותה באופן מעמיק יותר לשדה המוחי.
חוויות סנסורית = ילדים חכמים ומפותחים.
עסקה די טובה, נכון?
אז נכון, משחק סנסורי עלול ללכלך ונכון שלא תמיד יש לנו כח לזה – אבל הזמנה למשחק סנסורי היא לגמרי מתנה גדולה שאתם יכולים לתת לילדים שלכם.
כמה גדולה?
בין התמונות פה, שלחיצה על כל אחת מהן תוביל אותך לפירוט על הפעילות שבחרת, תמצאו יתרונות של משחק סנסורי. אפשר בעצם לומר שכתבנו לך פה את 8 הסיבות ללמה את רוצה משחק סנסורי בחיים של הילדים שלך.
מוכנה?
משחק סנסורי תומך בהתפתחות מוחית!
ילדים לומדים את העולם דרך החושים שלהם ומשחק סנסורי בונה ומרחיב קשרים עצביים במח. מה יותר חשוב מזה?
משחק סנסורי מעודד יצירתיות ודמיון!
כולם עסוקים באיך כדאי לגדל ילדים במאה ה 21 ואחד מהדברים שכולם מסכימים עליהם הוא שחשוב לעודד אותם לחשיבה יצירתית ולגמישות מחשבתית. אז הנה – משחק סנסורי, בזכות החקירה החופשית וגילוי החומרים והתחושות החדשות שהוא מזמן – עושה בדיוק את זה.
משחק סנסורי מקדם התפתחות שפתית!
דרך השימוש בחושים הילדים שלנו לומדים את העולם ודרך המשחק הסנסורי הם לומדים לשיים את התגליות האלו. שמות לתחושות, למרקמים ומגוון תארים עולים בזמן משחק סנסורי – חד, קוצני, רך, חמוץ, רטוב ועוד. בנוסף לאוצר המילים המתפתח יש במשחק הזדמנות מופלאה לברוא עולם וליצור עלילה שמפתחת את היכולת לספר סיפור.
משחק סנסורי משכלל את המוטוריקה הגסה והעדינה!
המשחק מעודד את הילד להיות שחקן אקטיבי ובכך מאפשר אימון על מגוון תנועות גוף עדינות וגדולות. משום שבמשחק יש חזרות רבות על אותן התנועות, הוא מאפשר שכלול שלהן, חיזוק ודיוק.
מוטוריקה גסה כוללת מיומנויות שדורשות קורדינציה בין קבוצות שרירים גדולות של הגוף כמו בריצה או הליכה
ומוטוריקה עדינה כוללת מיומנויות שדורשות קורדינציה בין קבוצות שרירים קטנות. משחקים סנסוריים רבים כוללים מזיגה, אחיזת פינצטה, הזזת חפצים ועוד ובכך מכינים את הידיים הקטנות לקראת כתיבה.
משחק סנסורי מפתח יכולת פתרון בעיות וחשיבה מדעית!
השערה, ניסוי, הסקת מסקנות ושינוי העשייה – משחק סנסורי מזמן את כל אלו מעצם קיומו ומאפשר לילד להיות חוקר ולומד עצמאי דרך חושיו.
משחק סנסורי מקדם למידה!
רוצים ללמד את הילד/ה משהו חדש? הוסיפו משחק סנסורי ללמידה והפכו אותה ליעילה יותר. המשחק יעלה את הקשב של הילדים ואת המוטיבציה הפנימית שלהם וכך הם גם ילמדו את החומר טוב יותר וגם ירצו לתרגל אותו שוב ושוב דרך המשחק.
משחק סנסורי מווסת!
הרבה פעמים הילדים נראים רגועים יותר אחרי משחק סנסורי. לפעמים זה כי המגע בחול או קולות המים מזמנים רוגע ושלווה ולפעמים זה קורה דווקא אחרי שקפצו או בעטו ונרגעו אחרי המשחק. אין ספק שמשחק סנסורי מאפשר שקיעה וריכוז בעשייה ומעודד מיינדפולנס.
משחק סנסורי הוא כיף אדיר!
מעל הכל- משחק סנסורי זה כיף! צחוק, חיוכים והנאה גדולה הם חלק עיקרי מהיתרונות והקסם של משחק סנסורי.
כמה מילים לסיום,
אנחנו בטוחות שעכשיו גם את מבחינה ביתרונות של משחק סנסורי ורוצה לשלב כמה שיותר ממנו בבית שלכם.
ולכן, לפני שאנחנו מסיימות את הכתבה חשוב לנו להזכיר לך
שאת לא חיה בפינטרסט או באינסטגרם!
משחק סנסורי לא צריך להצטלם יפה כדי להיות סופר כייפי וסופר מפתח!
לכי על הכי פשוט. העיקר – לשחק.
ונקודה אחרונה: נכון שבאוטומט כשאנחנו שומעות את הביטוי משחק סנסורי אנחנו ישר חושבות על שולחן סנסורי עם מרקמים שונים *אבל* –
גם שקית מלאה בחפצים למישוש היא משחק סנסורי (חוש המישוש).
לצאת לרחוב, להקשיב לקולות ולנחש מה הם – זה משחק סנסורי (חוש השמיעה).
קפיצה, נדנוד וגלגול, דחיפה ומשיכה הם משחקים סנסוריים (מערכות השיווי משקל והתחושה העמוקה)
בקיצור – תחשבי על החושים ותשחקו משם 😊
משחק מהנה 🙂
אם קיבלת השראה וצילמת פעילות שעשיתם, ממש ממש נשמח אם תתייגי אותנו באינסטגרם שלנו או ב"הקבוצה הסודית של PLAYTIME" בפייסבוק.